Valkuilen bij het maken van een website

 

Stel, je wordt wakker en denkt, ik ga een website laten maken!

Waar moet je dan rekening mee houden? Een website is onmisbaar in de huidige samenleving, echter zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. er zijn namelijk een aantal valkuilen bij het maken van een website.

Het doel van de website

Het doel van de website moet het startpunt van het ontwikkelen worden. Wil je dat de website bezoekers informeert, overtuigd, of wil je een product uitllichten?

Dit zijn allemaal punten om rekening mee te houden bij de opbouw van een website.

De doelgroep

De doelgroep van de website is een specifieke groep met mensen die zich aangesproken moeten voelen door jou website. Dit doe je door middel van de opbouw, layout en teksten op de webpagina’s. Zorg dat je dit duidelijk hebt bij de start, zodat je niet in de loop van het proces veel wijzigingen moet doen.

De opbouw

Maak voor jezelf duidelijk welke informatie je op de website wilt weergeven. Welke eisen heb je voor de website, wil je bijvoorbeeld een webshop koppelen of een contactpagina met meerdere opties voor verschillende diensten.

Het budget

Het budget is belangrijk om van te voren te bepalen, op deze manier kan je in het eerste gesprek direct een lijn vast stellen. Door dit vooraf te bepalen en direct bespreekbaar te maken zorg je ervoor dat je het gehele proces hier omheen kan “bouwen”. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan.

Afbeeldingen

Afbeeldingen zijn belangrijk voor de opmaak van jou website, het oog wil immers ook wat. Echter kan dit een lastige zaak zijn.

Zorg dat je de afbeeldingen die je wilt gebruiken al klaar hebt staan wanneer dit van toepassing is. Houd er ook rekening mee dat de rechten van de afbeelding ook daadwerkelijk van jou moeten zijn, hier kun je anders problemen mee krijgen. Mocht je hierover twijfelen dan kunnen wij je adviseren over de bron van je afbeelding, hieruit valt dat vaak te herleiden.

 

 

Wil je meer informatie over het ontwikkelen van een website, klik dan hier!